Energie

Energie besparen is geld besparen. De overstap naar ledverlichting en energiezuinige apparatuur is een eerste stap. Maar ook bewuster gedrag, vooral in de keuken, levert winst op. Een energierekening kan hierdoor een kwart tot bijna 50% lager worden. Dat scheelt bij een klein restaurant zo 1.000 euro per jaar. Lees verder om te achterhalen met welke maatregelen jij geld kunt besparen.

Laat je inspireren

Kozijnen
Online energiebespaarassistent

DEB helpt je bij alles rondom energiebesparing. Het programma, dat in samenwerking met KHN is opgesteld, geeft je inzicht in de te nemen maatregelen, al dan niet door de wet opgelegd. De technische mogelijkheden, keuze opties en de bijbehorende uitgaven. Het gebruik van DEB is kosteloos. Meer info > 

Dekentjes op stoelen
Terrasverwarming zonder klimaatschade

Terrasverwarmers zijn energieslurpers én rechtstreekse klimaatopwarmers. Da’s dubbel schadelijk. Er zijn goede alternatieven. Gewone dekentjes of warmtekussens en -dekens op basis van infrarood. Kijk eens naar milieuvriendelijker alternatieven van bijvoorbeeld Stoov of Sit and Heat.

gasfornuis
Minder energie meer winst

Minder energieverbruik is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook veel geld: een win-win situatie dus! Ontdek met welke aanpassingen in gedrag en apparatuur je energie en geld kunt besparen. Lees verder >

Duurzaamheidsscan

Met deze korte scan weet je direct waar je staat op de duurzaamheidsladder. Ontdek op welke onderdelen je nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant.

Mobiele scan