Gratis energiescan

Bespaar tot 30% op je energierekening!

Besparen op energie is nu belangrijker dan ooit. Duurzame Horeca Nederland mag daarom 15 gratis energiescans aanbieden namens de gemeente Leiden. In 2016 en 2017 zijn er reeds 100 scans succesvol uitgevoerd. Heb je toen niet meegedaan en ben je eigenaar van een horecaonderneming in Leiden? Dan kun je gebruik maken van deze aanbieding. De scans worden verdeeld op volgorde van aanmelding.

Inzage in kansen

Met de scan krijg je inzicht in kansen om energie én geld te besparen in je bedrijf. Een adviseur van het bureau Klimaatroute onderzoekt de kansen voor energiebesparing en duurzaam energie opwekken en stelt een digitaal rapport op. Vervolgens begeleidt en adviseert de adviseur ondernemers een jaar lang zonder verdere kosten. Het gaat dan om het uitvoeren van besparingsmaatregelen, advies over duurzame investeringen, het aanvragen en beoordelen van offertes en de fiscale mogelijkheden en subsidies. Door de energiebesparende maatregelen wordt gemiddeld binnen 3 jaar 30% bespaard op de energierekening, volgens Klimaatroute.

Resultaten vorige energiescan

In 2016 en 2017 zijn er in Leiden 100 energiescans uitgevoerd. Van de 100 deelnemende restaurants hebben 55 ondernemingen in energiebesparende apparatuur en verlichting geïnvesteerd. Met deze energiebesparende maatregelen reduceerden de deelnemende restaurants hun CO2 uitstoot met 92 ton per jaar. 

Lees hier welke maatregelen restaurant De Klok en De Poort hebben doorgevoerd.

Aanmelding energiescan

Meld je gratis en vrijblijvend aan via info@klimaatroute.nl of bel 020 700 9438.

Vermeld bij je aanmelding: via Duurzame Horeca Nederland.

Meer informatie over de scan is te vinden op de site van Klimaatroute.