Huisvesting

Wil je een nieuwe zaak starten of overgaan op een nieuwe look? Er komen steeds meer sites voor tweedehands horecaspullen. Hip en goedkoop! Probeer daarnaast zoveel mogelijk circulaire materialen te gebruiken. Oftewel materialen en grondstoffen die je een aantal keren kunt hergebruiken. En aan het einde van hun levenscycli op een milieuvriendelijke manier worden afgebroken. 

Laat je inspireren

Kozijnen
The Greenhouse
Voorbeeld van een volledig circulair gebouwd restaurant. Passend bij het tijdelijke karakter is het hele paviljoen demontabel. Bekijk hier de infographic.
Kozijnen
Biobased materialen

Gebruik duurzame producten in je interieur, kijk bijvoorbeeld eens bij Trendinterieur. Of naar terrasprofielen op basis van rijstvlies bij FiberPlast. 

Kozijnen
Koop tweedehands of refurbished
Er is van alles te vinden op Marktplaats, maar ook elders is het aanbod enorm, google maar eens op ’tweedehands horeca inrichting’.

Wanneer je meer wilt weten over biobased en circulair bouwen, kijk dan op de site BiobasedBouwen.nl. In deze kennisbank vind je informatie over beschikbaarheid en toepassingsmogelijkheden van biobased materialen, producten en bouwconcepten.

Duurzaamheidsscan

Met deze korte scan weet je direct waar je staat op de duurzaamheidsladder. Ontdek op welke onderdelen je nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant.

Mobiele scan