Menskracht

De mens staat centraal in een duurzame horeca. Dat begint bij het realiseren van een prettige en veilige werkomgeving voor medewerkers. Maar denk ook aan de toegankelijkheid van je restaurant voor invalide gasten. En aan de impact van jouw keuze voor bepaalde leveranciers. Lees hieronder onze tips.

Wat kan jij doen?

Toon waardering

Een simpel complimentje kan de dag van jouw werknemer goed maken. Ontwikkel een goede band en samenwerking door af en toe een blijk van waardering te geven of bijvoorbeeld een opleiding aan te bieden.

Leerwerkplekken

Overweeg ook leerwerkplekken voor stagiares en het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onderzoeken wijzen uit dat diversiteit op de werkplek bijdraagt aan een goede werksfeer.

Toegankelijkheid

Veel restaurants zijn te klein voor rolstoelen, hoogteverschillen maken terrassen moeilijk toegankelijk en kleine letters de menukaarten slecht leesbaar. Wat kun je doen zodat meer gasten kunnen genieten van een avondje uit?

rolstoel horeca

Advies op maat

Duurzaamheidsscan

Wil jij weten waar je staat op de duurzaamheidsladder? Doe dan deze korte duurzaamheidsscan en ontdek op welke punten je je restaurant nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Als dank voor je goede werk bieden wij je een plekje aan als duurzame topper op onze consumentensite. Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant. 

Mobiele scan