Menskracht

De mens staat centraal in een duurzame horeca. Dat begint bij het realiseren van een prettige en veilige werkomgeving voor medewerkers. Maar denk ook aan de toegankelijkheid van je restaurant voor invalide gasten. En aan de impact van jouw keuze voor bepaalde leveranciers. Lees hieronder onze tips.

Laat je inspireren

Kozijnen
Inclusiviteit als kans voor de horeca

De krapte op de arbeidsmarkt is groot, vooral in de horeca. Denk daarom eens na over het inhuren van medewerkers uit minder voor de hand liggende doelgroepen. Bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vluchtelingen of oudere werknemers. Hoe pak je dit aan? We geven je een overzicht van de verschillende stappen. Lees verder >

Kies voor een keurmerk

Een groot deel van ons voedsel is afkomstig van kleine boeren en arbeiders uit ontwikkelingslanden. Denk hierbij aan koffie of thee, maar ook aan kruiden, noten, groente en fruit. Uiteraard wil jij met je bedrijf niet indirect meewerken aan kinderarbeid of slavernij. Kijk daarom naar producten met labels zoals fairtrade, UTZ of rainforest alliance. Ga voor een volledig overzicht naar keurmerkenwijzer >

Kozijnen
Help mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

Waar vind ik personeel? SociaalPlus helpt mensen met een indicatie zoals WW, WWB, Wajong, WAO, WIA aan een baan. The Colour Kitchen verzorgt een horecaopleiding specifiek voor deze doelgroepen. Vaak kun je gebruikmaken van subsidies of regelingen, zoals loondispensatie of premiekorting. Meer informatie hierover vind je bij de MKB servicedesk.

rolstoel horeca
Toegankelijkheid

Veel restaurants zijn te klein voor rolstoelen, hoogteverschillen maken terrassen moeilijk toegankelijk en kleine letters de menukaarten slecht leesbaar. Lees verder >

Duurzaamheidsscan

Met deze korte scan weet je direct waar je staat op de duurzaamheidsladder. Ontdek op welke onderdelen je nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant.

Mobiele scan