Wij dromen van…

een land waarin uit eten gaan een positieve impact heeft op mens en planeet.

Wat doen we?

Wij inspireren, informeren en helpen horecaondernemers in Nederland hun bedrijfsvoering te verduurzamen.

Hoe doen we dit?

We verbinden horecaondernemers, duurzame partners, overheden en maatschappelijke organisaties met elkaar. Horecaondernemers ervaren nog vele obstakels in het verduurzamen van hun restaurant. Samen met de keten proberen we de drempels om te buigen naar kansen om duurzamer te werken. En we laten zien dat het kan! Succesvolle voorbeelden hiervan zijn ons zero-emissie afvalproject en ons streekproductenproject.

Naast het opzetten van projecten en werken met koplopers, helpt Duurzame Horeca Nederland mee aan het bouwen van een steeds grotere groep mensen die het anders wil. Dit doen we door duurzame restaurants te promoten onder consumenten. Om zo de bewustwording van de noodzaak van een duurzame horeca te vergroten. En meer ondernemers te stimuleren duurzaam te gaan werken.

Samenwerken aan de horeca van morgen