Hoe duurzaam is jouw onderneming? Deze duurzaamheidsscan bestaat uit 13 multiple choice vragen over diverse duurzaamheidsonderwerpen. 1. Heeft u groene stroom? Ja, wij hebben groene stroom Nee, dat is voor ons nog geen prioriteit Dat weet ik niet 2. Maakt u in uw onderneming gebruik van energiebesparende maatregelen en zo ja welke? Meerdere antwoorden mogelijk. Indien uw antwoord niet in de lijst staat, kunt u deze informatie aan het eind van deze vragenlijst toevoegen. Nee, wij hebben nog geen maatregelen Circulaire inrichting Led-verlichting Zonnepanelen Ja, wij beschikken over minimaal 3 apparaten met energielabel A of hoger (vaatwasser, koelkasten, diepvries, afzuiging) Duurzame terrasverwarming (zwakstroom kussens en dekentjes etc.) Sensoren kraan Sensoren verlichting Schilisolatie 3. Maakt u gebruik van terrasverwarming? Indien uw antwoord niet in de lijst staat, kunt u deze informatie aan het eind van deze vragenlijst toevoegen. Nee, wij beschikken niet over een terras Ja, wij hebben terrasverwarming Ja, wij maken uitsluitend gebruik van energiezuinige verwarmingsmiddelen Ja, alleen als er gasten op het terras zitten gaat de terrasverwarming aan " Nee, wij hebben wel een terras, maar doen dit bewust niet. 4. Welk percentage van uw menukaart is geschikt voor vegetariërs? Bij ons is alles vegetarisch en-/of vegan Tenminste 1/3 deel van onze kaart is vegetarisch Tussen de 10 en 33 procent van onze kaart is vegetarisch Niets, het past niet bij het concept van ons restaurant om vegetarische opties aan te bieden. 5. Werkt u het gehele jaar met seizoensproducten in de keuken? Ja, wij werken het hele jaar door met seizoenproducten Ja, maar alleen in een bepaald seizoen Nee, alleen wanneer het ons uitkomt. 6. Let u bij het inkopen op dat producten een keurmerk hebben? Meerdere antwoorden mogelijk Meerdere antwoorden mogelijk. Indien uw antwoord niet in de lijst staat, kunt u deze informatie aan het eind van deze scan toevoegen. A: Beter Leven (min. 2 sterren) B: ASC C: MSC D: Fair Trade E: Europees Ecolabel F: Vegan G: Nordic Ecolabel H: Ecogarantie I: Ecocert J: Cruelty Free K: Cleanright Charter L: Verantwoord Frituren 7. Biedt u (actief) kraanwater aan als alternatief voor bronwater Ja, wij schenken kraanwater aan tegen een (kleine) vergoeding Ja, wij schenken kraanwater gratis. Ja, wij schenken kraanwater gratis bij een andere consumptie Nee, wij serveren geen kraanwater alleen gebotteld 8. Op welke manier houdt u rekening met voedselverspilling? Meerdere antwoorden mogelijk. Indien uw antwoord niet in de lijst staat, kunt u deze informatie aan het eind van deze vraag toevoegen. Wij houden geen rekening met voedselverspilling Wij wegen porties af Wij bieden op de menukaart ook halve porties aan Wij hebben een kleine menukaart (Max. 15 gerechten) Wij tellen dagelijks de voorraden om bewust in te kopen Wij verwerken overgebleven producten tot een ander gerecht Het samenstellen van de menukaart wordt met minder ingrediënten gedaan Wij werken met doggybags mocht de gast hierom vragen Bijgerechten kunnen apart laten bestellen 9. Hoe gaat u om met uw afval? Wij leveren karton en glas apart in, alle andere stoffen gaan in de restcontainer Wij scheiden naast karton en glas nog één andere stroom voor hergebruik Wij scheiden minimaal vier reststromen voor hergebruik Wij hebben vrijwel geen afval doordat wij circulair inkopen en doordat onze keuken circulair werkt 10. Let u bij de inkoop op het verpakkingsmateriaal? Nee, daar wordt niet apart aandacht aan besteed Ja, wij letten hier bewust op en werken enkel met verantwoorde verpakkingsmaterialen Ja, beperkt, wij gebruiken geen wegwerp/single use plastic 11. Heeft u mensen met een arbeidsbeperking in vaste dienst? Ja, een persoon Ja, minimaal 10% van het vaste personeelsbestand Nee, nog niet 12. Worden de medewerker regelmatig geschoold? Nee, onze prioriteiten liggen bij andere thema’s Nee, nog niet maar wij zijn van plan dat om dat op korte termijn te gaan doen Ja, alleen de zwarte brigade met de nadruk op gerechten en dranken kennis Ja, alle medewerkers over alle aspecten die samenhangen met onze (duurzame) bedrijfsvoering 13. Zowel landelijk als per gemeente bestaan er duurzame subsidiemogelijkheden? (subsidies, advies, kortingen). Bent u hiervan op de hoogte? Ja Ja en ik maar er ook gebruik van Nee 14. Zijn er nog andere zaken of tips m.b.t. duurzaamheid die u met ons wil delen Email Horeca zaak Plaats Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Time is Up! Time's up