Water

Water is onbeperkt voorradig, toch? Nee, zoet water is schaars, ook in Nederland. In de horeca kan er op dit gebied nog veel winst worden geboekt. Door minder water te gebruiken bij het afwassen, kranen en de wc’s. Maar ook indirect door kraanwater te serveren, de koe van het menu te halen en katoenen servetjes en tafellakens aan het einde van hun levensduur te vervangen door bijvoorbeeld linnen varianten.

Laat je inspireren

Kozijnen
Hoeveel geld kun je vragen voor kraanwater?

Voor een liter Sourcy is 3 liter zoet water nodig. De productie, het bottelen en vervoeren veroorzaakt 300x zoveel CO2 als een liter kraanwater. Maar hoeveel is de klant bereid te betalen voor kraanwater? Lees verder >

Kozijnen
Bespaar water met slimme systemen

Installeer een duurzaam spoelsysteem voor het reinigen van je glazen. Dit kan wel tot 20.000 liter water per maand schelen!  Kijk bijvoorbeeld eens bij leveranciers zoals Aquafox. Ook bij kranen en urinoirs kun je water besparen door gebruik te maken van sensoren. Een voorbeeld hiervan zijn de producten van SensorKranen.

Kozijnen
Stap over op vegan

100 gram Nederlands rundvlees kost 650 liter water, rundvlees uit het buitenland kost zelfs 1500 liter. Terwijl voor een Nederlandse kip 180 liter nodig is. Beperk daarom het gebruik van dierlijke producten en vervang een deel door plantaardige producten. 

Duurzaamheidsscan

Met deze korte scan weet je direct waar je staat op de duurzaamheidsladder. Ontdek op welke onderdelen je nog (verder) kunt verduurzamen. Is jouw eindscore groen? Dan ben je al heel goed bezig! Ben je nog niet zo ver dan helpen wij je graag met de volgende stappen naar een duurzamer restaurant.

Mobiele scan